Drenuri Sifon ®

image6

În România există numeroase zone cu mari probleme legate de alunecări de teren. Consolidarea acestora implică lucrări de mare complexitate și foarte costisitoare. In acest context S.C. “PROEXROM” S.R.L. Iași, vă informează că este în măsură să pună în aplicare o nouă tehnologie de stabilizare a versanților cu potențial alunecător și de coborâre a pânzei de apă freatică: „Drenuri sifon”®. Această tehnologie brevetată internațional, poate fi folosită acum și în România ca urmare a contractului de exclusivitate încheiat între S.C. “PROEXROM” S.R.L. Iași și societatea “Groupe RESS” S.A. Franța.

Avantaje:

  • Costuri mai mici cu 30-40 % față de cele practicate în momentul de față la execuția drenurilor de adâncime actuale. În mai multe situații, îndepărtându-se cauza alunecării, se poate elimina și necesitatea consolidării versantului prin coloane, piloți, ziduri de sprijin, ancoraje etc.
  • Timp de proiectare și execuție redus.
  • Utilajele și aparatura necesară execuției sunt accesibile oricărui șantier, în afara echipamentului special (sasuri, pompe)
  • Funcționarea corectă a drenurilor la parametrii proiectați este garantată pe timp nelimitat ca urmare a faptului că acestea pot fi spălate ori de câte ori este nevoie (în medie 1-2 ori pe an). Astfel posibilitatea de colmatare a drenurilor cu material fin este eliminată.
  • Nivelul pânzei de apă freatică coborât poate fi verificat foarte simplu, în orice moment, după darea în exploatare a lucrării cu ajutorul unui piezometru.
  • Posibilitatea de modificare a capacității de drenaj poate fi schimbată în timpul exploatării, în funcție de debitul pânzei de apă freatică.