Pentru înlăturarea efectelor cauzate de prezența apei și prevenirea declanșării altor fenomene negative, pe amplasamentul pe care este construită Cetatea de Scaun a Sucevei, s-au proiectat și executat lucrări de drenare a apei cu drenuri electro-pneumatice®.
Rețeaua executată este compusă din 63 de drenuri electro-pneumatice dispuse în șanțul de gardă al cetății din 4 în 4 metri, pe o lungime de 255 m.
Pentru a coborî nivelul apei subterane la o adâncime la care să nu pună în pericol stabilitatea generală a versantului pe care este amplasat Complexul Palas din Iași, dar și pentru protecția incintelor de săpătură necesare execuției celorlalte lucrări de construcție, s-a proiectat și executat un sistem de drenaj electropneumatic.
Captarea apelor subterane a fost realizată prin poziționarea unei rețele de 136 drenuri electropneumatice, dispuse
perimetral de-a lungul versantului, pe o lungime de totală de 665 m.
Complexul comercial Kaufland din Zalău este amplasat la mijlocul unui versant, pentru asigurarea stabilității căruia, în amonte de amplasament s-a executat o structură de sprijin din piloți de diametru mare.
Infiltrațiile apărute la nivelul structurii de sprijin din piloți au impus necesitatea execuției unui front de drenaj de adâncime. Scopul sistemului de drenaj este de a coborî nivelul apelor subterane pe toată elevația structurii de sprijin.
S-a realizat o rețea de drenuri electro-pneumatice la partea superioară a structurii, dispuse din 4 în 4 m pe o lungime de 116m.
Nivelul apei subterane a fost coborât până la adâncimea de aproximativ 10,00 -11,00 m.