Drenuri Electropneumatice ®

1. Drenaj de adâncime la Cetatea de Scanun a Sucevei

Pentru înlăturarea efectelor cauzate de prezența apei și prevenirea declanșării altor fenomene negative, pe amplasamentul pe care este construită Cetatea de Scaun a Sucevei, s-au proiectat și executat lucrări de drenare a apei cu drenuri electro-pneumatice®.
Rețeaua executată este compusă din 63 de drenuri electro-pneumatice dispuse în șanțul de gardă al cetății din 4 în 4 metri, pe o lungime de 255 m.
image2image2

2. Drenaj de adâncime – Complex PALAS Iași

Pentru a coborî nivelul apei subterane la o adâncime la care să nu pună în pericol stabilitatea generală a versantului pe care este amplasat Complexul Palas din Iași, dar și pentru protecția incintelor de săpătură necesare execuției celorlalte lucrări de construcție, s-a proiectat și executat un sistem de drenaj electropneumatic.
Captarea apelor subterane a fost realizată prin poziționarea unei rețele de 136 drenuri electropneumatice, dispuse
perimetral de-a lungul versantului, pe o lungime de totală de 665 m.
image2image2

3. Drenaj de adâncime – Kaufland Zalău

Complexul comercial Kaufland din Zalău este amplasat la mijlocul unui versant, pentru asigurarea stabilității căruia, în amonte de amplasament s-a executat o structură de sprijin din piloți de diametru mare.
Infiltrațiile apărute la nivelul structurii de sprijin din piloți au impus necesitatea execuției unui front de drenaj de adâncime. Scopul sistemului de drenaj este de a coborî nivelul apelor subterane pe toată elevația structurii de sprijin.
S-a realizat o rețea de drenuri electro-pneumatice la partea superioară a structurii, dispuse din 4 în 4 m pe o lungime de 116m.
Nivelul apei subterane a fost coborât până la adâncimea de aproximativ 10,00 -11,00 m.

image2image2

Alte lucrări de drenaj de adâncime executate de PROEXROM:

  • Lucrări de drenaj de adâncime gravitațional cu drenuri sifon în cadrul Ansamblului de locuințe colective Copou Bellevue, Iași;
  • Lucrări speciale de drenaj cu drenuri electropneumatice din cadrul complexului de locuințe “Renaissance” Oași;
  • Lucrări speciale de sasuri automatice în cadrul lucrărilor de “Reabilitare sistem rutier pe DN 15, km 259+200 – 259+600 la Hangu”;
  • Lucrări de drenaj cu drenuri sifon Parcul Industrial Tetarom I, Tăietura Turcului nr. 47, Cluj-Napoca;
  • Drenaj de adâncime cu drenuri electropneumatice la Pasaj Mihai Eminescu, Iași.